Birthday Bash
MUMS SIGER JEG BARE!
Vi har i sidste uge haft fødseldag på programmet hele ugen. Jeg har altid synes at når man har fødselsdag, skal man rigtig forkæles og fejres med stil! Intet mindre 😉 Så den fik ikke for lidt da min søde kæreste havde fødselsdag: med morgenmad på sengen, pynt i hele lejligheden, (endda hele vejen ned i opgangen også, haha!) lækker lækker mad til gæster om aftenen, og så forkælede jeg ham med denne lækre lagkage. Den smagte virkelig godt – hvis jeg selv skal sige det 😉 I skulle tage at prøve den! Skriv endelig hvis i har nogle spørgsmål 🙂
Kakaobunde
- 100 g blødt smør
- 250 g sukker (ca. 3 dl)
- 2 æg
- 225 g hvedemel (ca. 3 3⁄4 dl)
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk kakao
- 2 dl mælk
Bananfyld
- 1⁄4 liter piskefløde
- 250 g. abrikosmarmelade (ca. 2 dl)
- 3 bananer i skiver
Pynt
- revet mørk + hvid chokolade
- flødeskum til siderne
Kakaobunde
Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med mælken. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk. Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.
Bananfyld
Pisk fløden til et let skum. Blend abrikosmarmeladen ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Vend marmeladen i flødeskummet (gem ca. 2 dl abrikosflødeskum til pynt). Vend bananskiverne i resten af abrikosflødeskummet. Læg den nederste kagebund på et fad og fordel herpå halvdelen af bananfyldet. Fortsæt med den midterste bund og resten af bananfyldet. Slut med den sidste bund og pynt kagen med de 2 dl abrikosflødeskum og revet chokolade.
Bagetid
ca. 50 min. ved 175°.
Ingen kommentarer endnu