Hello There!

Jobsamtale, Kom Ann!

9 Gode råd til en jobsamtale!

Jeg har for nylig fået nyt fast job. I forbindelse med min jobsamtale, fik jeg en SÅ positiv oplevelse. En rigtig selvtillids booster, som jeg simpelthen må dele med jer!

Jeg var så heldig at blive inviteret til to jobsamtaler samme dag. Ikke nok med det, så tilbød begge arbejdsgivere mig (imod deres normale procedure) tilmed også fuldtidsjob – allerede inden samtalen var ovre. Så overvældende. Jeg tænkte derefter over hvad der måske, kunne have gjort dette muligt, og er kommet frem til følgende ni punkter. Dermed lover jeg dog ikke at I havner i samme situation. Men jeg håber, at det klæder jer godt på og at det kan hjælpe jer godt på vej!

  1. Kæmp for din plads
    Først og fremmest skal du vise at du vil jobbet. Snak med chefen personligt, fortæl lidt om dig selv og forklar hvorfor at du lige præcis vil arbejde der. Følg efterfølgende op på din afleverede ansøgning og CV.
  2. Plej dig selv for dælen
    Først skal du pleje dig selv godt og grundigt lige inden en jobsamtale. Så du hviler 100 p. i dig selv. Lav ansigtsmaske, hårkur, pluk øjenbryn, og hop i yndlings outfittet!
  3. Forberedelse gør godt
    Forbered dig selv på diverse spørgsmål de kan finde på at stille dig. Byd ind med noget nyt og friskt, som ikke står i din ansøgning.
  4. Peptalk dig selv
    Stå op med et smil, ret ryggen, sig til dig selv i spejlet ”Jeg er pisse lækker!” og gå så ind til det med selvtilliden i orden.
  5. Reglen om de gyldne 3 sek.
    De første 3 sek. er alt afgørende for at dømme en person. Vis din udstråling, giv et godt håndtryk, tag initiativ til at præsentere dig selv, komplimenter dem eller stedet, lad kropsproget være imødekommende. – Husk forresten god ånde og parfume duft!
  6. Smil det smitter
    Husk at smil, grin, fyr en joke eller to af, vær afslappet, så de får din skønne personlighed at se.
    “The prettiest thing you can wear is your smile!”
  7. Dine erfaringer og kvalifikationer
    Forbered hvordan lige præcis DU kan bidrage til jobbet. Hvilke tidligere erfaringer du kan benytte, hvilke egenskaber der kan styrke din fordel til dette job. Sælg dig selv så meget som muligt og bevis at det netop er DIG de mangler.
    Jeg ved det kan være grænseoverskridende, men gør det! Hvis ikke DU kan fortælle dem hvorfor de lige præcis skal vælge dig, så kan de måske heller ikke selv se det.
  8. Hvordan kan DE sælge sig selv
    Jeg stod i den situation, at jeg var indkaldt til to jobsamtaler samme dag. Det fungerede helt imponerende godt, eftersom de nærmest solgte sig selv overfor mig, i stedet for det oftest er omvendt. Spørg til sidst ind til hvordan de selv kan sælge deres arbejdsplads, frem for en anden arbejdsplads. Det virkede!
  9. Happy ending
    Husk det sidste indtryk, er lige så vigtig som det første. Det er sådan de husker dig! Gør mødet færdig med god stemning, latter, tak for deres tid, giv et godt håndtryk, og afslut med en positiv bemærkning.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hello There!